Vårkväll i trädgården

En riktigt varm sommarkväll … i maj! Då kan man inte vara inne. Så i kväll fick bönorna äntligen komma ut i det fria. Störarana ska förhoppningsvis vara tillräckligt höga. Luktärtsfröna – som legat i vatten alldeles för länge – sådde vi bredvid. Om allt kommer upp som det ska, blir det väldigt vackert tror jag.

Det vita Löjtnantshjärtat har börjat blomma, det är som små smycken på rad. I år hoppas jag de får vara ifred för små barnafingrar … Dom får istället ägna sig åt årets glasskollektion!

På väg till tåget – bredvid Säveån – står det en liten lind. På linden växer det en mistel! Jag har gått förbi så många gånger utan att upptäcka den. Mistel är fridlyst och inte särskilt vanlig, så det känns lite speciellt ha upptäckt den.

A warm evening in may – you have to spend it outside. So finally the beens got to come out. I hope the sticks will be tall enough. And the white Lamprocapnos spectabilis (I don´t know the english name for it) is now flowering. They are like small pieces of jewellery.

On my way to the train I have found this mistletoe on a small tree. It´s quite rare in Sweden so I´m glad to have found it.