Det växer!

Rabarbern har redan gått i blom. Jag har lärt mig att om man tar bort blomstjälkarna producerar plantan fler blad/stjälkar. Och blommorna är så vackra att ta in och sätta i en vas. Den här helgen måste jag nog variera mig lite och hitta på något annat än paj och kräm … Några förslag??

I kökslandet har det så smått börjat röra på sig. Ruccolan växer snabbt (och lite väl tätt …) och så har bondbönorna kommit upp. Det är första gången jag odlar bönor så det ska bli väldigt spännande. Tomatplantorna har nu fått komma ut i det lilla växthuset som vi har mot husväggen. Jätteverbenan är fortfarande ganska ”jätte”liten. Men nu står den lite skyddat för att härdas innan den ska planteras ut.

I går kväll föll ett stilla vårregn och ihop med den varma kvällsluften doftade det underbart. All växtlighet känns plötsligt mycket grönare … och snart måste gräsmattan klippas igen.