Mitt i mörkret

Ömsom sol ömsom regn – november har olika ansikten. Igår var det regnmulet och skymningen föll tidigt. I stan börjar julljusen redan tindra ikapp med månen … lite för tidigt om ni frågar mig, men vackert är det.

Idag är det stålande sol och jag längtar efter att hämta barnen och kanske få en liten solglimt på köpet.

Efter tre veckors familjesjuka var frysen plötsligt helt tömd på bröd. Det har nog aldrig hänt tidigare, så igår bakade jag en rejäl sats grova bullar. Skållat rågmjöl, vete- och rågkross som får stå över dagen och sedan vetemjöl. Det här brödet är jag uppväxt med och det har inga hårda kanter så barnen kan äta rakt av!

Sometimes rain sometimes sun – november it is! Yesterday was rainy and dull and the dusk came early. In the city, the christmas lights allready shines – a bit to early if you ask me. But it´s beautiful. And today the sun is shining bright and I long to pick up the children and maybe catch some of that sun.

After three weeks of illness in the family the freezer was suddenly empty of bread. So yesterday I baked some rye buns – the kind that my mother used to make when I was little. No hard crust and perfect for the children to eat.

*

*