Grått och grönt

Igår var det en grå, lite fuktig och råkall dag i Göteborg. Men jag tänkte inte så mycket på det eftersom jag bestämt att ägna eftermiddagen åt en inspirationsrunda. Började i trädgårdsföreningen och besökte  Snödroppsutställningen av bl.a Hannu Sarenström. Underbart att kliva rakt in i våren! Man ville bara dröja sig kvar och slippa gå ut i det grå där inget ännu börjat växa ordentligt. Fast i trädgårdsföreningen är det ändå vackert. Sedan fortsatte jag till Konstmuseet och Hasselblad Center, och till sist Galleri Flora i Botaniska. Skönt att få lite nya intryck att fundera över. Har en massa små projekt i huvudet som ligger och surrar … det gäller bara att sätta igång!

Yesterday was a grey and chilly day here in Gothenburg. But I did´nt give it much thought since I had descided to visit some places for inspiration. I started out in the Garden society of Gothenburg and an exhibition with Snowdrops. Wonderful to step right in to spring. I did´nt want to leave and walk out in the grey where nothing really started growing so far. Then I went on to the Gothenburg Art museum and Hasselblad Foundation, and then finally the Botanical Garden and the gallery there. It feels good to get new impressions to think about. I have lots of small projects in my head … it´s to get started.

*

*