1 maj

Ny månad, nytt i trädgården.

Nu när man vant sig vid sommarvärme känns maj månads första dag väldigt kylig. Nordlig vind och runt 12 grader har vi haft idag, vilket gjorde att att jag iallafall fick en del gjort inomhus. T har jobbat på med växthuset och nu saknas det bara fyra bitar. Sen är det det redo för glas!!! Och vi som trodde det skulle bli klart först i augusti eller så. Nu kanske tomatplantorna kan få flytta in redan denna sommar!

Igår, när det fortfarande var varmt och skönt, gjorde vi en kort utflykt bort till Jonsereds herrgård och Kafé grindstugan. Precis bredvid ligger Rosengaraget där det säljs fina rosor och en massa perenner. Eftersom en av våra rosor frös ner i vintras passade vi på att köpa en ny. Madame Hardy heter den. En buskros med stora cremevita fyllda blommor, som ska ha en underbar doft. Så nu är det bara att hoppas att den klarar sig i vår trädgård. Vi köpte också ett stort äpple i betong som en början till något … det vore fint med några vackra eller roliga saker här och var bland allt det gröna. Men det får vara ett långtidsprojekt. Dessutom köpte vi en vallmo och en ny rudbeckia till min ”samling”. Jag drömmer om att ha riktigt mycket rudbeckia. Dom är så vackra och blommar länge. Dessutom är dom fina att ta in. Tyvärr är det ganska dyra växter som jag försöker köpa en eller två varje år. Det gäller att ha tålamod.

Denna vår har jag äntligen fått upp en hundtandslilja. Förra våren naggades dom i kanten av små kaniner och torkade bort. Men i år kom iallafall en upp. Den står där som en liten dam och vippar med kjolen. Jorden är tyvärr lite för tung där jag satte lökarna så jag ska försöka förbättra lite efter hand. Hoppas på ännu fler nästa år.

Hoppas ni alla har haft en skön valborgshelg!

*

*