Äta grönt

Har på sista tiden hört en massa om ramslök och förstått att det tydligen är gott. En vän har just gjort ramslökpesto och då blir man ju lite nyfiken på att prova. Ska nog försöka få tag i det och se hur det smakar. Nässelsoppa är också en favorit hemma, så vi får nog plocka lite mer i helgen. Det är ju onekligen lite kul när man kan gå ut och ”plocka middagsmaten”.

Igår kväll gav jag mig ut på joggingtur … ljummen kväll, med åska och blå moln i luften. För att ta mig runt behöver jag Robyn på hög volym i öronen, så tyvärr missade jag koltrastsången. Det blev tyvärr inte dom där rejäla skurarna som trädgården hade behövt, men i alla fall tillräckligt för att få känna den underbara doften av vårregn. Från päronträdet regnar det vita kronblad och marken omkring är alldeles vitprickig. Våra gamla äppelträd verkar ha ett mellanår i år – knappt inga blommor alls. Synd! Åkerö-äpplena är ju så underbart goda. Vi har dock ett litet nytt Aroma som har fullt med blommor, så det får bli mos på alla äpplen där.

*

*