Så kom det

Äntligen!!! Regn! Det är snustorrt i landen och fröna gror inte. Kanske sådde jag för tidigt eller har det varit för kallt och torrt. Trots fiberduken. Det enda som funkat är sockerärtorna, och ruccolan som kom upp på en vecka. Och så en massa oönskad squash överallt. Vi odlade dom i komposten förra sommaren och har använt jorden till trädgårdslanden … ja, man lär så länge man lever. Någon som önskar squash? Säg bara till!

Idag har jag haft en dag nästan helt för mig själv i trädgården. Det händer inte ofta och är så otroligt underbart. Strosa omkring i tystnad och kika på stararna i holken. Hinna göra klart en sak innan någon ropar. Och så fort det inte är toppväder blir det tyst och stilla i trädgårdarna runt omkring. Men vädret var helt i min smak idag. Soldisigt och efter hand nästan stilla. Perfekt för trädgårdspyssel. Och så till sist ikväll – regn! Men innan regnet hann jag måla om vår fina trädgårdsbänk (som T snickrat), sätta potatisen, flytta ut pelargonerna i ”verkligheten” och så fjärliskrasse i en stor kruka. Och en del annat.

Med anledning av mitt inlägg för några dagar sedan … sonen har snappat upp det hela och kom idag på idén att göra ett plakat och sätta upp längs med cykelvägen, med texten ”ät mindre kött”. Rätt underbart!

*

*