Kvällspyssel

Lingon! Jag köper alltid ett par kilo eller så den här tiden på året för att ha till lingonsylt under vintern. I år lyckades jag få tag i fina bär och rensningen gick ganska snabbt. Fick lära mig av pappa hur farmor brukade göra när hon rensade lingon (som hon plockade själv i dom småländska skogarna). Hon hällde ut dom på ett lakan på bordet och kunde då lätt rensa bort allt skräp innan dom åkte ner i bunken. Funkade mycket bra!

I morse gick jag ut en sväng i växthuset för att ta en titt. Upptäckte då att någon varit och ätit upp det mesta av mina ny basilikaplantor. Alltså dom som är nysådda och hade fått fina hjärtblad. Jag såg bajset efter denna någon, antagligen en snigel eller så. Inget får man ha ifred!!! Jag får väl så en ny omgång och täcka lite bättre.

Snart är det fredag!

*

*