Blomster och vitlök

Solen skiner och bakom mig ligger en helg med pepparkaksbak, regnoväder och lite annat. Mest hela tiden nu känner jag stor lust att pynta, fixa, baka och göra fina blomsterarrangemang. Och det är knappt frost ens, ingen vidare julkänsla. Lite olikt mig (utom bakandet kanske). Tyvärr är fönstren hemma fyllda med skräpiga pelargoner som liksom drar ner den skira vita julstämningen med hyacinter och amaryllis. Jag hade tänkt ställa ut några pelargoner i växthuset, men nu kommer det visst lite kallare väderlek. Vad gör man? Offrar några kanske …

Och ute i trädgårdslandet står vitlöken med fem cm höga gröna skott. Helt galet. Hoppas dom klarar sig om det fryser på och blir riktigt kallt. I år har vi i alla fall täckt lavendeln och rosorna har fått en massa ny jord runt fötterna. Det ska även bli vinterkläder i form av säckväv.

*

*