Ny vecka

Precis när jag skriver detta ser jag att det singlar ner små snöflingor ute … ska nog inte låtsas om det hela. I helgen har vi börjat planera för hur vi ska inreda växthuset med arbetsbänk och fasta planteringskärl. Det kommer att bli toppen! Hoppas på en stor skörd av tomater i år.

Ljuset har verkligen återvänt och det är inte längre helt mörkt när jag väcker barnen på morgonen. I slutet av förra veckan skar jag ner alla pelargoner och tog sticklingar. Det ser så ljust och härligt ut i fönstren och det kommer nya blad överallt. På prov hade vi flyttat några pelargoner till mina svärföräldrars sommarstuga, för vinterförvaring. Mårbackapelargonerna klarade sig utmärkt och var väldigt frodiga och fina när dom nu kom hem. Däremot verkar pepparmyntorna inte fixat vintern i stugan … fast det beror nog mest på att vi inte var där och vattnade tillräckligt ofta. Olivträdet har vi inte tagit hem ännu, men jag tror det är okej.

I övrigt växer frösådderna fint under lysrören i tvättstugan. För en vecka sedan sådda jag också basilika och den har kommit upp så här fint. Nu väntar jag bara på karaktärsbladen så ska jag skola om dom sedan.

*

*