Jag gillar gryning med koltrastsång

Istället för den inplanerade gymträningen i morse blev det en tidig rask promenad. Lite dimmigt och småkyligt men helt underbart. Bofinkarna drillade för fullt och alla småfåglar for runt i buskarna som tokiga. Sjön Aspen låg spegelblank och stranden på andra sidan – där Lerum ligger – var höljd i dimma. Väl hemma igen hämtade jag ut värmefläkten och kaffekopp till växthuset. Jag ville nämligen stå där och skola om de små tobaksplantorna. Pilligare jobb får man leta efter. De är så vansinnigt ömtåliga och stjälkarna är tunna som sytråd. Men jag tror jag klarade det hela, så nu är dom tillbaka under lysrören i källaren. En hel del av de frön jag sådde i söndags har redan grott – en blomman för dagen, zinnia, kryddtagetes och ett tomatfrö! Dessutom har ruccolafröna fullkommligt exploderat upp ur jorden. Vilken växtkraft!

Ha en skön helg!

*

*