Om något annat

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om hur fantastiskt det är att bo här i Jonsered. Men det blir ju så hemskt idylliskt och pastoralt. I helgen har iallafall de första dramatiserade vandringarna här i Jonsered ägt rum (läs om det här). Vandringen berättar om hur det var i Jonsered i början på 1900-talet, när alla som bodde här i byn arbetade i fabriken och i princip var livegna. Nu för tiden äger vi våra hus och gör hur vi vill med saker och ting. Men det är samma hus och trädgårdar, samma skolhus och kyrka som då.

Dom fina texterna i vandringen är skrivna av Claes Pihl och tonsatta av Maria Pihl. Jag har tyvärr bara hört ett par sånger men dom fick mig att tänka och känna. Tänk att våra äppelträd planterades av arbetarna när huset var nybyggt och säkert rymde ganska många personer. Nu odlar vi enbart för nöjes skull, bygger kojor i äppelträden och tycker att huset är trångt för fyra personer.

Ha en bra vecka!

*

*