Sommarutflykt

Jag har inte helt gått under jorden … det har bara varit lite mycket senaste tiden. Veckan som gått har jag praktiserat på Djupedals plantskola. En liten plantskola som odlar perenner och har runt 800 olika sorter. Det har varit jättekul och väldigt lärorikt. Och nu avslutar jag veckan med två dagars rosförsäljning på trädgårdsföreningens rosenfest. Ska bli väldigt spännande och jag hoppas att jag har hunnit lära mig några rossorter den här våren.

I midsommarhelgen gjorde vi en utflykt till Guldsmedsgården och Krupkes pionodlingar. Vädret var lite ostadigt tyvärr, men trots det var det härligt att komma dit och se fälten med blommande pioner. Vi blev naturligtvis förförda och beställde en luktpion som heter Miss America, stora vita blommar med ett litet stråk av rosa i. Mycket vackert. Dessutom beställde vi en buskpion som jag har glömt namnet på nu. Och barnen fick varsin stor blomma i handen!

*

*