Känslan av skog

Under två dagar nu har vi inventerat skyddsvärda träd på Gunnebo. I dag stötte vi på några helt fantastiska gamla bjässar som antagligen är hemvist åt en mängd arter. Mest är det ek men också lind. Skogen och träden är så vackra, särskilt nu när man kommer nära och verkligen tittar och känner. Precis innan vi skulle gå tillbaka in, tog vi oss upp på berget ovanför oss – det visade sig vara rådjurens kvarter, men där fanns inte bara rådjursstigar utan också massor av gamla och skyddsvärda träd, bl.a. jättegamla bergekar, som knotiga gamla gubbar. När vi kom högst upp fick vi en helt underbar utsikt över sjön och omgivningarna, lätta snöflingor yrde runt och jag ville bara stanna där.

Hoppas ni har en bra vecka så här strax innan jul. Om det känns lite grått och trist, eller julstressigt, kan jag tipsa – leta upp en fin skog nära dig och gå ut känn på ett träd!

*

*