Skimrande torsdag

Äntligen lyckades solen tränga igenom molnskyarna. I morse låg dimman som ett tak över Kåhögsberget och frosten på trädtopparna gjorde att det såg vintrigt ut. Men man känner i hela luften att våren är på gång. Snödropparna har kommit upp, jag har hört koltrast och ringduva. Ett annat säkert vårtecken är när barnen inte går in direkt när vi kommer från dagis/skola, utan stannar ute i trädgården. Magnolians luddiga knoppar skimrar och tvätten fladdrar på sträcket. Doften av uteorkade lakan är nog det mest underbara jag vet. Och inne i fönstret har jätteverbenan grott! Visst är luften kylig, men …åhhhh vad det är underbart med vårljus!

I helgen klippte jag också ner några av pelargonerna och tog sticklingar – detta år enligt konstens alla regler. Man lär sig ju ett och annat i skolan. Det är så kul att lära sig nytt och plötsligt göra saker på ett medvetet sätt. Att veta varför det är viktigt att göra si eller så.

Ha en skön solig helg!

*
*