Favoriter

Man har ju sina favoriter och i den vilda floran är en av dom Brudbröd ’Filipendula vulgaris’. Det är den typsik ängsblomma som inte är så vanlig längre, men idag fick jag se den i ett naturreservat med en slåtteräng. Den är så otroligt vacker med sina runda knoppar som små pärlor med rosa skiftningar. Helt ljuvlig! Gör en utflykt till naturreservatet Mölarps ö i Boråstrakten och se denna och många andra ängsblommor just nu. I slutet av juli slås ängen så då är det för sent.

I trädgården blommar just nu Violkungsljusen ’Verbacum Phoeniceum’. Denna ser inte alls ut som de jag köpte för flera år sedan utan är större och kraftigare. De har frösått sig lite här och där och förändrat sig i färgnyanserna under åren som gått. Denna är tycker jag är mycket vackrare än de ursprungliga. Hoppas det blir mer av den!

Jag önskar er en riktigt skön midsommarhelg! Jag ska sjunga ringlekssånger i mormors folkdräkt och äta god mat i goda vänners sällskap.

*
*