Mörkertid blomstertid

En tid som jag trodde skulle vara fri från måsten har istället fyllts med arbete. Kul och bra, men det ska bli väldigt skönt med julledigt snart. Julen närmar sig med fart och den mörkaste tiden är nu. Tyvärr har jag inte så stora möjligheter att ta vara på det ljus som finns eftersom jag är inne och jobbar. För att väga upp allt detta mörka fyller jag vardagsrummet med blommor och grönt. Denna vackra amaryllis heter ’Misty’ och är en småblommig variant. Jag köpte löken på Botaniska i höstas och nu har den slagit ut. Helt fantastiskt vacker är den! I fönstret bredvid står en annan i knopp, som jag faktiskt har övervintrat. Det är första gången jag provar detta och jag har inte alls gjort det enligt konstens alla regler. Och ändå – precis i rätt tid står den här i knopp! Ännu ett bevis på att det inte finns så mycket rätt och fel när det gäller odling.

Jag önskar en fin luciadag i morgon och en skön andra advent!

*
*