Nytt år och nästan vår!?

Julen är över och adventsstjärnan är nerpackad. Som vanligt längtar man genast efter tulpaner och ljusare tider. Särskilt med den milda vinter som fortsätter dag efter dag. I alla fall här i södra delen av Sverige. Idag har jag varit ute i trädgården och försökt fånga ljuset en stund. Lite oroande med alla blomlökar som tittat upp. Jag satte ganska många nya lökar och nästan alla syns över jorden redan, precis som snödropparna och krokusen. Några som däremot blommar helt i rätt tid är julrosorna. De vita står i full blom och de mörka har fortfarande knoppar.

Några dagar innan jul fick vi vårt första och mycket efterlängtade ägg!! Vilken lycka! Och jag är fortfarande barnsligt pirrig varje gång jag får plocka in ett från hönshuset. Det är Mini (vår lilla bruna höna) som värper. Minst ett varannan dag blir det, lite drygt hälften så tungt som ett normalstort ägg.

Fortsatt trevlig vecka önskar jag med några bilder från vår våriga trädgård!

*
*