snö

Fredag 17 januari. Vintern blåser in med yrsnö och kyla. Jag kämpar mot mörkret och försöker komma ut mitt på dagen varje dag. Igår blev det en joggingtur i naturen – såg strömstaren och bävrarnas imponerande hyddbygge – och alla avgnagda stubbar. Och så söker jag jobb inför den kommande utesäsongen. Håll alla tummar!

Hönorna är helt oförskräckta och vandrar omkring i trädgården i den yrande snön. Och äggen trillar in – ibland ett varje dag till och med. I veckan gjorde vi världens gulaste pannkakor på några av äggen. Känns så lyxigt att uppleva detta.

Den här helgen ska jag beställa första omgången fröer – mest från Runåbergs. Vi vill ha kronärtskocka i år igen och de fröerna ska snart sås. Så nu gäller det att rensa bänken i tvättstugan, stänga av värmen där nere och hänga upp lysrören. Jag har också fått upp ögonen för majrovan! Smakade den rå i en sallad i somras när vi var på Öland och den var så god. Hittade den faktiskt på Ica också häromdagen. En liten rad med majrovor ska det bli i sommar och ett seriöst försök med morötter.

Ha en snöig skön helg!

*
*
Frölista