Sol och penséer

Vilken helg! Det är otroligt att det bara är början av mars. Vi hade det nog inte fullt så varmt som i de sydligare delarna av landet, men åh så underbart. I lördags tänkte jag gräva upp resten av jordärtskockorna för att göra plats för lite annat. Snacka om skörd!! På tre plantor blev hela hinken full av helt enorma skockor. Så det sista får stå kvar ett tag till eftersom jag inte har någon bra förvaringsplats för dom. Jorden är bästa platsen just nu. Det mesta av skörden gav jag bort till svärmor och andra familjemedlemmar,  men resten ska jag försöka göra mat av denna veckan. På lördagen infann sig också årets första stund i växthuset. Hastigt röjde jag av bänken för att kunna stå där och skola om kronärtskockorna som växt till sig rejält. Att stå i växthuset och greja med småplantor och växter … det är nog något av det mest tillfredställande jag vet. Varmt, vindstilla, doft av jord. Jag hoppas på många sådana stunder framöver.

Söndagen gick åt till att städa växthuset (bilden är från lördagen – innan städningen kommit igång.) Jag brukar städa ur det ordentligt på hösten för att sedan göra en snabbstädning på våren. I höstas blev det tyvärr inte av, utan all smuts var kvar ihop med jordiga krukor och högar av trädgårdsstolar och annan bråte. Det duger ju inte nu när våren är i antågande. Allt åkte ut och så tvättade jag med såpvatten och spolade med slangen. Så nu känns det redo för årets nya växter.

Och på trappan strålar årets första pensé, och fikabänken är på plats!

Ha en skön vecka!

*
*