Hen är här!

Äntligen! I morse hörde jag det genom fönstret. Det omisskännliga knisprandet av vårens första stare! Dom återkommer varje vår till vårt stora äppelträd där vi har en starholk. Det är sådan lycka varje gång att höra det där underbara ljudet av en vårtokig stare som sitter och klipper med vingarna. Som vanligt är det nu bara att hoppas på att skatorna inte stör dom för mycket, så vi får njuta av starungepip senare i vår.

I trädgården grönskar det helt fantastiskt. Jag har dragit på det i det längsta, men i söndags röjde jag bort en del av det gamla riset från perennerna. Det blir genast en helt annan känsla i rabatterna och man ser allt det gröna som kommit upp. På sina ställen har jag ändå lämnat det gamla eftersom det skyddar så bra mot hönsens krafsande. Dom njuter för fullt av våren och ljuset och luftar jorden i rabatterna mycket effektivt. Men är det något man är extra rädd om, små späda blad man vill ge lite tid, så är det bäst att täcka lite.

Söndagen bjöd på en del sol – och kylig vind – så lilla I och jag gav oss ut för att plocka vårblommor. Vi hittade vitsippor (Anemone nemorosa) och vårlök (Gagea lutea). Vi lyckades också få ihop en liten påse späda nässlor vilket resulterade i vårens första nässelsoppa. Otroligt vad mycket smak det blir på en så enkel soppa.

En vecka kvar! Sedan drar jag på mig arbetsbyxor och börjar mitt utejobb!

Ha en bra vecka!

*
*