Sol och frost

Det är varma solig dagar och kalla frostiga nätter nu. Magnolians ljuvliga blommor ligger riktigt risigt till i år. Det kommer att bli en kort blomning om det inte blir mildare väder. Men annars är det är ju så underbart med denna tidiga vår. Buskarna håller på att slå ut och flera perenner är på gång med sina våriga skott nere vid jorden. Idag kom alla pelargoner hem från vinterförvaringen (tack vare farmor!) och nästan alla verkar ha överlevt. Nu ska en del klippas ner lite. Dessa får ny jord om en vecka eller två. De som är buskiga och fina låter jag vara och ger dom ny jord nu direkt. Vi ska försöka få frostvakten att funka i växthuset så kan dom kanske flytta ut dit. Det blir lite för skrymmande här inne.

I källaren under lysröret växer tomaterna och kronärtskockor som bara den. Det är som en liten djungel där nere. Hoppas att en del av dom också kan få flytta ut i växthuset snart. Jag har en hel del extraplantor vilket betyder att jag har råd att chansa lite. Nu har jag även fått upp Rosenskära och Kryddtagets, och faktiskt även Jätteverbena. Jag hade givit upp hoppet på dom fröna, men plötsligt en dag hade dom grott. Så nu är det bara att hoppas att dom hinner växa till sig tid.

Ha en riktigt skön helg!

*
*