Humle och potatis

Trädgården har fått sig en rejäl blöta efter de senaste dagarnas regnande, vilket är jättebra för växtligheten … mindre bra med tanke på alla sniglar som dyker upp. Men det får man leva med. I dag har jag grävt upp lite humle! När vi flyttade hit för ca 10 år sedan växte det en humle i ett hörn av trädgården. Den klättrade raskt upp i grannens stuprör och upp på deras tak, så vi tog bort den. Men varje år sedan dess har det envist kommit upp några små slingriga humleskott som jag lika envist har ryckt av. Men nu har vi blivit lite sugna på en humlestör! Så istället för att rycka av dom grävde jag idag upp dom. Eller försökte i alla fall. Oj vilka rötter dom hade! Så till slut fick jag helt enkelt rycka upp rötterna för att inte skada annat som växer på platsen. Ikväll ser dom tyvärr inte fullt så pigga ut som på bilderna, men jag tror att dom tar sig. Föresten – visste du att Humle (Humulus lupulus) är s.k. tvåbyggare med skilda han- och honplantor. Det är bara honplantorna som ger de fina humlekottarna.

Jag har också fått en annan sak gjord idag, nämligen att sätta en del av den överblivna sättpotatisen. För att spara lite pengar (och miljö) har jag använt mig av gamla jordsäckar. Jag har vänt dom ut och in, lagt i lite jord, tre sättpotatisar och så lite jord på det. Sedan fyller jag på med jord vartefter blasten växer upp. Tror det kommer att funka jättebra! I grönsakslandet har jag haft fiberduk på och potatisen där kommer fint – det är Rocket och Cherie i år.

Nu – ha en skön helg!

*
*