Lurvigt och slingrigt

Oj, vad jag inte har hunnit med att blogga inser jag nu. Så blir det när man jobbar lite mer som vanligt folk. Denna månad jobbar jag nämligen på Mölnlycke Gardencenter och det är så fantastiskt kul! Men med butiksarbetstider blir det inte så mycket tid kvar till hem och egen trädgård. Som tur är klarar den sig hyfsat själv, med lite punktinsatser här och var ibland.

Och detta väder gör ju att allt växer något helt fantastiskt! På kvittenträdet (Cydonia oblonga ’Konstantinopel’) finns nu några små frukter som jag hoppas ska sitta kvar och långsamt växa och mogna. Dom är så ljusgult vackra och ludna. Rosorna blommar rikligt och eftersom vi nästan bara har gammaldags buskrosor där de flesta bara blommar en gång gäller det att njuta nu! Den rosa ’Blush Damask’ är enorm och helt underbart vacker. Humlen och vaxbönorna slingrar sig uppåt och i grönsakslandet växer röd- och gulbetor, vitlök, kronärtskockor och majrova. I växthuset kommer vi snart att skörda årets första tomat, en ’Stupice’. Vilken sommar!

Jag önskar er alla en riktigt skön midsommar!

*
*