J ä t t e

Den här fantastiska tomaten skördade jag från växthuset idag. Sorten heter ’Brandywine’ och är en klar favorit hos oss. Den är ljusröd till färgen och tunnskalig, vilket gör den lite ömtålig. Och så blir den då stor som ni ser, och väldigt god. Visserligen hålls den på bilden av en 6-årings små händer, men den här bjässen vägde hela 648 g och räckte till allas tallrikar!

Jag är så glad att september så här långt har bjudit på varmt väder. Det gör att tomater och gurka i växthuset fortfarande kan växa och hinna mogna. Det är en sådan oslagbar känsla att gå ut och plocka in några tomater och lite basilika till middagen. Och så här års är man ju smärtsamt medveten om att det snart är slut. Snart mörknar det och hösten gör sitt intåg på allvar. Så det gäller att njuta av nuet! Det försöker i alla fall jag. Och jag vet ju att många har mest lust och energi till trädgården på våren, men nu på hösten passar det perfekt att plantera buskar och perenner. Allt man gått och klurat på under sommaren kan man fixa nu, och samtidigt slänga ner några vårlökar förstås.

Ha en riktigt bra vecka!

*
*