Veckans tips!

Jag tänkte komma med ett litet tips, eller kom-ihåg. Här hemma har jag massor av krukor med sommarblommor som t.ex. jätteverbena, luktärtor, rosenskära och sommarljus. Det härliga med dom här blommorna – och även de ettåriga som står på friland – är att de villigt fortsätter att blomma ända tills frosten kommer. Det är bara det, att för att göra det behövs två saker. Det ena är växtnäring! Det är lätt att man glömmer det nu när hösten närmar sig och man börjar fundera på om man ska göra höstkrukor med ljung och cyklamen till trappan. Men jag fortsätter att näringsvattna sommarkrukorna en gång i veckan ända tills frosten nyper blommorna. Jag brukar använda Bibobact som är ett kravgodkänt gödselmedel som blandas i vattnet. Det andra är att putsa! Det betyder att jag – om jag kommer ihåg – nyper av alla vissna blommor och fröställningar. Det gör att plantan fortsätter att blomma, eftersom det enda den vill är att producera frö att sprida för att säkra sin fortlevnad. Så nu har jag en somrig fredagsbukett på bordet med Dahlior och en massa andra ettåriga blommor, och lite oregano som har kommit in i en andra andning. Ganska underbart!

*
*