Brunt och gult

Hösten smyger runt knutarna. Löven börjar falla och fylla marken med nyanser av brunt och gult. Och alltihop ska det sedan bli mull som vitsippor spirar ur. Jag tycker verkligen om våra årstider, även om februari brukar vara olidligt segt och en tid då den efterlängtade våren känns låååångt borta. På söndag ställer vi om till vintertid och kvällarna blir än mörkare. Det är då det börjar kännas riktigt viktigt att komma ut mitt på dagen och få lite dagsljus i kroppen. För mig är det iallafall nödvändigt för att må bra. På min promenad idag var det en massa underbart fågelkvitter i luften. Kanske är det det milda vädret som gör det, i vilket fall är det skön musik för öronen. En liten gärdsmyg såg jag också! Det är en av de finaste småfåglarna tycker jag, med sin uppnosiga lilla stjärt. Men svår att se eftersom den lätt smälter in i bakgrunden med sin bruna färg. Fåren går fortfarande ute och betar i hagarna runt herrgården.

Jag hade egentligen tänkt att skriva om aspen idag. Ett träd som jag aldrig tyckt om, hårda fladdrande löv och ett kallt uttryck. Ljust tråkigt trä. Men, man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Mer om detta en annan gång!

Ha en skön vecka!

*
*