Onsdag i oktober

Vintertiden är här med mörka eftermiddagar, så idag när himlen ljusnade och solen kom fram kändes det extra välkommet. Hösten börjar verkligen märkas av nu med alla gula löv och vissnande växter. Men frosten låter vänta på sig i den här delen av landet vilket gjort att vitlöken ännu inte kommit i jorden. Det börjar dock kännas som att det är hög tid för det nu, precis som det är med höstsådden av morötterna. Idag när jag rensade lite i förbifarten i landet lyckades jag få ihop en höstig liten miniskörd. De sista tomaterna från växthuset, en liten kvarglömd rödbeta och en morot. Och till min stora glädje två bondbönor! Det var dessa jag sådde väldigt sent på säsongen för att se om det skulle gå … vilket det ju inte riktigt gjorde. Två små bönskidor blev resultatet, men det är ju ändå härligt nu i slutet av oktober.

Ha en skön vecka!

*
*