Sol och vårtokiga hönor

Solen är tillbaka för en dag och jag tog en morgonpromenad i omgivningarna idag. Vårlök och vitsippor är på gång, och fåglarna sjunger. Det är så vacker natur runt Jonsered med bokskogar och hagar, gamla ekar, Säveån och sjön Aspen. Ett paradis verkligen och jag är så glad att jag får bo här.

Hemma i trädgården går det fem vårtokiga hönor och sprätter. Dom har så vansinnigt svårt att värpa där dom ska. Idag har jag plockat in två ägg från grannens tomt, ett ägg på verandan och ett ägg uppe på redet i hönshuset. Jag kanske borde tänka över om jag kan ändra något på redena så att dom vill värpa där. Hönor är verkligen individer som gör lite som dom tycker. Härligt att få så mycket ägg nu iallafall. Det får nog bli en god äggröra snart!

Ha en skön vecka där ute!

*
*
Bokskog i vårsol bokskog Vitsippa Aspen