Små skönheter och större

Oj vad jag INTE bloggar just nu! Svårt att hitta tiden ibland, när jobbet tar det mesta av tid och tanke. Men här kommer iallfall ett inlägg i sköna maj. …som ju snart är slut. Det är den vackraste månaden om du frågar mig och att befinna sig i Göteborgs Botaniska trädgård varje morgon runt kl 7 är helt perfekt. Underbart ljus, grönska och massor av fågelsång. Följ mig gärna på Instagram (fasthmalin). Där lägger jag ut rätt mycket bilder från just Botan, mycket oftare är jag bloggar här just nu 😉

Bilderna här nedanför kommer dock inte från Botan utan från vår trädgård här hemma. Förutom allt det gröna som börjar välla ut överallt finns det små skönheter att beskåda här och där. I vår nygamla plantering närmast grinden börjar den japanska lönnen (Acer palmatum ’Osakazuki’) att slå ut. Det ska bli så spännande att se om den kommer att trivas där. Håller tummarna!! Dom vita tulpanerna är så fina i formen tycker jag och de småprickiga violererna står nedanför. Dom har för ovanlighetens skull inte blivit uppätna av sniglarna i år. Den rosa blomman sitter på en av mina favoritperenner, nämligen sockblomman (Epimedium rubrum). Den har ett jättevackert täckena bladverk, som på vissa sorter är vintergrön. På våren kommer de små blygsamma men vackra blommorna. Bredvid den finns också den lilla spetsmössan (Tiarella cordifolia). Vår buskpion har fått två knoppar i år. Förra året blev det inget och den växte nästan ingenting. Men i år ser den frisk och fin ut. Det tar tid med vissa växter och vi får se hur stor den här buskpionen blir medan vi bor här.

I växthuset väntar plantorna otåligt på att det ska bli lite varmare väder och att frostrisken minskar ordentligt. Slingerkrasse, Linnétagetes, brysselkål, grönkål och basilika står i den provisoriska kuvösen med värmefläkt på på natten. Men på dagtid är det varmt och skönt i växthuset och vi äter där så ofta det går. Underbart nu när våren varit så kall.

I en odlingslåda utanför entrén växer det sallad, ringblommor (som ska planteras ut), rucola och dill. Skönt att något har kommit igång iallfall.

Nu vill jag önska er en härlig helg! Jag ska försöka bli lite bättre nu på att skriva här! Ha det gott!

*
*

DSC_0349 DSC_0347 DSC_0346  DSC_0344 DSC_0343 DSC_0342 DSC_0341 DSC_0340 DSC_0339