Mot sommaren

Sista helgen i maj har passerat. Kallt och blåsigt, precis som stor del av denna vackra vårmånad har förflutit. Jag har försökt se någon fördel med det kyliga vädret som varit, och en sådan är ju att all vacker blomning och skir grönska har dröjt sig kvar extra länge. I växthuset blommar just nu en amaryllis som jag sparat från julen 2013 (passar ju bra i kylan :)) I grönsakslanden är läget ganska lugnt än så länge. Jag använder mig ofta av fiberduk när jag sått – dels för att hålla fukten och värmen, och dels för att hålla hönsen och andra oönskade gäster borta. Tack vare detta har det jag sått iallfall snabbt kommit upp – både röd- och gulbetor, morötter och mangold har grott. Potatisen står hög och grön, och igår sådde jag en rad med bondbönor mellan de två potatisraderna. Bondbönor och potatis trivs ihop och dessutom får bönorna stöd av potatisen. Men det hade nog varit bra med lite större radavstånd på potatisen. Det är ju bara så svårt att få plats med allt jag vill ha! Därför har jag också tänkt om vad gäller ett av de andra landen. Vaxbönorna som skulle vara där får stryka på foten till fördel för olika kålsorter. Allt får helt enkelt inte plats! Kålen är ju så väldigt vacker (och god!) när den står där sent på hösten och allt annat har vissnat ner, så den vinner kampen om utrymmet denna gång. Vaxbönorna ska jag prova att odla i en stor zinkbalja istället. Vi får se om det blir tillräckligt med plats för dom där.

Det viskas om varmare väder framöver … jag tror det när jag ser det, men härligt vore det.
Ha en bra vecka!

*
*
DSC_0364 DSC_0370 DSC_0371