Sommarkväll

Som på beställning kom sommarvädret just till skolavslutningen här hemma. Fina barn i vita sommarkläder och jordgubbstårta i klassrummet. Precis som det ska vara.

Det är ett magiskt ljus i vår trädgård om sommarkvällarna. Blommor och gröna blad skimrar i motljuset. Lika vackert som det är, lika svårt är det att fånga det på bild. Men jag har gjort ett försök. Poppiusrosen har precis börjat slå ut. Jag älskar den med sina rosa blommor som drar åt lila och så mörkröda grenar. Jag fick den som stickling av en trädgårdsvän och den kommer från Hermann Krupke, pionodlaren. Så jag är lite extra rädd om den. Gräslöken står också i blom och är snygg. När den blommat över och börjar bli lite tråkig brukar jag klippa ner den så kommer den med nya frächa blad.

Nu hoppas vi att sommaren är här för att stanna! Ha en fin vecka i skolavslutningens tid.

*
*
DSC_0049 DSC_0053 DSC_0054 DSC_0059 DSC_0064