Potatis, snigelägg och höns

Ni som följt mig den här säsongen minns kanske att jag i år skulle prova att odla potatis på gräsmattan i halm. Jag lovade också att rapportera om hur det gick. Det gick sådär … Jag är lite osäker på varför det misslyckades, ska försöka ta reda på det, men jag vad lite dålig på att fylla på med halm. Kanske skulle jag också vattnat med näring. Hur som helst blev det en väldigt blygsam utdelning. Jag har krafsat lite i bingen och letat potatis under slutet av sommaren, men idag rev jag upp alltihop. Den rödskaliga sorten (har tyvärr tappat bort lapparna) gav störst och flest knölar men allt som allt fyllde jag inte ens botten på hinken. Däremot hittade jag en hel del samlingar med snigelägg! Så jag föste undan halmen och öppnade stängslet runt – sedan var det bara för hönsen att göra jobbet. Inte ett snigelägg var kvar när dom var klara. Toppen! Som sagt, jag ska försöka ta reda på lite mer om att odla i halm men en reflektion jag gjort är att du bör ha tillgång till billig halm om du ska göra detta. Det går åt en hel del och i djuraffärerna är den dyr. Tror också att det är lite brist på halm. Det var iallfall kul att prova.

Nu öser höstregnet ner därute i mörkret och jag ska gå till sängs. Eftersom jag är uppe tidigt på morgonen hoppas jag att det imorgon bitti är molnfritt så att jag får se ”blodmånen” lysa röd.

Ha en skön helg!

*
*
DSC_0238 DSC_0240 DSC_0241